viernes, 6 de marzo de 2015

ELS MATERIALS

Un material és aquella matèria que s’utilitza per fabricar objectes. Pot ser natural com el cotó i la fusta o artificial com el paper o el plàstic. Els materials naturals són aquells que procedeixen directament de la naturalesa mentre que els artificials s’obtenen per transformació de materials naturals.


Cada material té unes propietats determinades. En funció de la utilitat que volem donar a l’objecte en qüestió utilitzarem un material amb les característiques que en interessa. Per exemple, no tindria sentit fer una pilota de futbol amb un material amb poca elasticitat o una cadira amb un material poc resistent. En el següent vídeo podem conèixer les cinc propietats més importants: conducció del calor, resistència, impermeabilitat, transparència i elasticitat.


Per últim, cal assenyalar que la matèria i els materials no són infinits i que, a més, moltes voltes la sua extracció pot provocar problemes al medi ambient. Per això hem de realitzar 3 accions que es reuneixen en la Regla de les tres R:
-         - Reduir: consumir menys material en la vida diària. Per exemple utilitzar tots els fulls d’un quadern abans de començar un altre.
-         - Reutilitzar: donar un segon ús als materials ja utilitzats. Per exemple construir un cotxe amb taps i una botella.
-          -Reciclar: transformar els materials usats en d’altres nus perquè es puguen tornar a utilitzar.  Per exemple separant correctament el paper per poder produir cartó o paper reciclat.
Tot açò ho podem vorer resumit en la següent cançò:


No hay comentarios:

Publicar un comentario